1.9.15.

Pencil suknja

     Sve do nekoliko godina unazad se pencil suknja povezivala sa uniformom i to po principu pencil suknja + košulja + sako. A onda ju je Kim Kardašijan sa svojim oblinama popularizovala izvan poslovnih prilika- između ostalog i zato što dotična dama nema radni dan od 8h do 16h  :) Šalu na stranu, ali njeno tijelo, samo u manjim dimenzijama, jeste jedan od osnovnih uslova da vam pencil suknja pristaje. Žene bez oblina - ravan struk, bokovi i zadnjica, radije neka zaborave na ovaj model jer je on rezervisan za žene sa oblinama. Pri tom ne mislim na obline kakve ima Kim niti pod oblinama mislim na tijelo sa 20 kg viška nego na tijelo na kojem se uočavaju uzak struk, malo bogatiji bokovi ili naglašenija zadnjica. Obline su te koje će dati šarm pencil suknji.
     Čak i mršave žene sa naglašenom razlikom između struka i bokova mogu vrlo lijepo nositi ovaj model. Žene sa tijelom ravnih linija, bez obzira na obdarenost oblinama, će ovim modelom samo naglasiti nesavršenost svog tijela. Važno je obratiti pažnju na model, boju, dezen i materijal.

     Dužina suknje na pola koljena ili malo ispod koljena će sjajno izgledati na visokim i mršavim ženama jer će ta dužina presjeći, odnosno skratiti figuru. I dalje je na snazi uslov ili naglašenih bokova ili zadnjice.


     Dužina do koljena ili malo iznad koljena će odlično pristajati nižoj građi sa naglašenijim oblinama.


     Dezenirana suknja će vrlo lijepo nadomjestiti nenaglašenost zadnjice - cvjetni, razigrani motivi, vedre boje ili čipkasti materijal će svojom teksturom vizuelno kamuflirati nedovoljan obim.

     Uzdužne, široke i na pravom mjestu smještene štrafte će lijepo izdužiti figuru.
     Kod figura sa naglašenim stomačićem važno je izabrati čvrste i mat materijale koji će lijepo upakovati taj višak. Takođe i model sa peplumom može malo sakriti stomačić, naglašavam stomačić, sve ostalo je za teretanu :)

Photo by Boris Brkić

Нема коментара:

Постави коментар

Subscribe

Follow

Flickr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...