25.9.15.

Partner yoga

     Ako ste mislili da je joga isključivo individualna aktivnost, u zabludi ste. Naprotiv, savršena je za one parove koji apsolutno sve rade zajedno ili za mame koje u nedostatku vremena za vježbanje mogu aktivirati klince i super se zabaviti, a da ne spominjem prednosti tih fizičkih aktivnosti u odnosu na gledanje crtića.       Joga u paru je odličan način da se poboljša ravnoteža tijela i postigne veća opuštenost uma.Temelji se na korijenima tantre, odnosno jedinstvu dviju energija i fleksibilnosti.
     Partner joga između žene i muškarca prije svega donosi usklađenost između ženske i muške energije, a zasniva se na  nadopunjavanju sposobnosti muškarca i žene. Žene su obično fleksibilnije i otvorenije u kukovima te neke asane ( položaje ) lakše izvode, dok muškarci mnogo lakše izvode one položaje koje traže izdržljivost i snagu.
     Ovaj vid joge ima veliki učinak na razbijanju postojećih mentalnih barijera, razvijanju fleksibilnosti i pokreta, pomaže u opuštanju, a skladnu zajedničku interakciju podiže na viši nivo.
     Opuštenost uma, veća fleksibilnost, oslobađanje negativne energije iz tijela, izgrađivanje boljeg pristupa u svakodnevnoj komunikaciji samo su neke od prednosti koje nam donosi joga u paru.
     Osnovno pravilo tehnike joge u paru nije samo u fizičkoj vježbi nego u pronalaženju harmonije i stvaranju prijateljskog otvorenog sklada kako prema joga partneru tako i prema drugima.
    Joga u paru sadrži mnogo elemenata masaže i opuštanja u sebi. 
    Neke asane se temelje na jačanju i usklađivanju muške stabilnosti i ženskog prepuštanja koje se prenosi i na odnos.
     Partner joga će vam donijeti uživanje u spajanju dvije duše kroz vještinu akrobatske joge.

     Joga za djecu se može koncipirati kroz igru, muziku, glumu, ples... Svaki položaj ili tehniku disanja treba pretvoriti u igru u kojoj će djeca intenzivno vježbati i mnogo naučiti. 

      Prvenstveno će naučiti mnogo o svom tijelu, a joga će uticati na pravilan razvoj i naučiti ih pravilnom držanju.
     Potpuno isto kao i individualna joga, joga u paru ima samo pozitivne strane. Bez brige, nema neželjenih indikacija. 


Fotografije - Boris Brkić


8 коментара:

 1. Gdje ti samo nalazis ove divne lokacije? Kada vidim ovo joga me bas privlaci, ali fleksibilnost 0. Misici zadnje loze natkoljenice su mi kratki a noge duga pa stopala ne mogu dohvatiti :D.

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Ove fotke su sa dvije lokacije, s klincima u gradskom parku koji nije nimalo reprezentativan. Ove s partnerom su desetak km od mog grada. Samo se organizuj i dodji, naci cemo lokacije :)

   Избриши
 2. Uživala sam u ovom postu,savršeno!!!

  ОдговориИзбриши
 3. Lokacije su zaista divne, nikad ne bih rekla da je to naša Derventa. I sama sam zaljubljenik u jogu tako da mi se post jako sviđa. Samo naprijed! :)

  ОдговориИзбриши
 4. Аутор је уклонио коментар.

  ОдговориИзбриши

Subscribe

Follow

Flickr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...