9.6.15.

Boho stil - bohemian style


      Apsolutni hit i vladar modnih trendova već nekoliko sezona, posebno ljetnih, jeste boho stil. Dominira svakodnevnim kombinacijama, modnim pistama, časopisima, blogovima, a osvaja svojom ležernošću, razigranošću i prije svega mogućnostima da se uz manje ili veće korekcije prilagodi različitim ukusima i ono danas najvažnije - svakom novčaniku :))     Naziv boho stil potiče od riječi bohemian što znači boem i upravo i označava nekonvencionalan i umjetnički način odijevanja. Začetnicima ovog stila smatraju se sestre Vanesa Bel, čuvena slikarka i Virdžinija Vulf, poznata književnica. Stil je popularizovan 60 - tih i 70 - tih godina 20. vijeka. Poznat je i kao boho chic, gipsy, hipi, nomadski stil... a ustvari predstavlja mix svega navedenog.
     Glavni "krivac" za popularizaciju i oživljavanje boho stila u 21. vijeku jeste jedna od najpoznatijih stilistkinja današnjice, Rachel Zoe i njene klijentkinje - Nikol Richi, Sienna Miller, Mischa Barton, Mary Kate Olsen...
     Osnovu boho stila čine maxi haljine i suknje, tunike, šarene pantalone, rese, ljetne kaubojske čizme, džins, velike torbe, masivan nakit, perle, etno motivi, marame i prije svega slojevitost... Dobitna kombinacija za boho stil jesu stari odjevni komadi + aktuelni trendovski i mašta na volju :)


  Kada su u pitanju frizure, nezaobilazne su pletenice, raspuštena talasasta kosa te ukrasi u kosi, šeširi, marame, marame - turbani, neobične trake...


     Šminka je prirodna, preovladavaju zemljani tonovi, netralni ruževi, nježno rumenilo...
U zavisnosti od stila koji inače preferirate i odjevnih komada koje volite, možete boho stil nositi u nekoliko varijacija.
         Upadljiv, kitnjast boho sa mnogo detalja i šarenila Umjereni boho sa ključnim detaljima


Jednostavan, potpuno svedeni boho
Romantičan, neupadljiv boho


     Inspiraciju za boho možete pronaći posvuda - u etno motivima, čipkastim i heklanim detaljima, indijskom nakitu, istočnjačkim ornamentima... važno je samo pronaći svoju mjeru boho stila.

     Boho stil proklamuje slobodu i nesputanost u načinu života pa tako i odijevanja. Postoje neki bazni elementi od kojih polazimo, a sve ostalo je stvar naše mašte. Prednost ovog stila je u tome što ne možete pogriješiti - detalji koje izaberete daju lični pečat ionako razigranom, slobodnom, neformalnom, a nadasve udobnom i praktičnom trendu.
     Rekla bih da su sa ovim stilom svi na svome - oni koje vole masivan nakit, mnogo narukvica i perli, ukrasa za kosu itekako će biti in. Onima koji u svom ormaru imaju mnogo šarene odjeće, preostaje samo da je smjelo pokažu. Čipka, neprevaziđeni džins, prastare zvoncare, bijela boja i zemljani tonovi, torbe sa resama su stvari koje nikako ne smijete ostaviti u ormaru ovog ljeta. 


Photo by Boris :)

4 коментара:

 1. Boho stil mi je simpatican. Sve pohvale za fotografije, jako dobar pocetak :)

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Hvala, draga moja :) Pohvale ću prenijeti fotografu, pa kada kažem da je kompliment od nekog kome je poziranje i fotkanje profesija, ima da se uobrazi. Lijepo pozdrav i priželjkujem neko okupljanje "forumašica" u BL ;)

   Избриши
 2. Gdje je kupljena crvena haljina (inlove) ?

  ОдговориИзбриши

Subscribe

Follow

Flickr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...